IarmarEco :: De ce să cumpăr produse locale?
De ce să cumpăr produse locale?

De ce să cumpăr produse locale?

  • Postat :  IARMARECO
  • Data:  08/02/2021

Cumpărați de la producătorii locali! Acesta este un mesaj pe care îl auzim foarte mult în ultima vreme, dar cunoașteți avantajele? Sănătatea și durabilitatea sunt două motive excelente pentru a mânca mai multe alimente locale. Dar ele nu sunt singurele motive. Iată câteva beneficii surprinzătoare și nu atât de surprinzătoare:

1

Mâncarea mai proaspătă și cu un gust mai bun. Când mâncarea este culeasă și consumată proaspătă, nu numai că are mai mulți nutrienți, ci și un gust mai bun.

2

Sprijinirea producătorilor locali este sprijinirea economiei locale. Alegând mâncarea produsă local, sprijiniți comunitatea și ajutați la menținerea producătorilor locali pe piața internă. Adițional, când cumpărați local, acesta rămâne local. Vor fi create mai multe locuri de muncă local, comunitatea va prospera, iar oamenii vor fi mai conectați.

3

Produsele locale creează comunitate și conexiune. În lumea noastră tot mai online și izolată, singurătatea este o problemă în creștere. Cunoașterea producătorilor locali și cumpărăturile sau voluntariatul la o piață locală contracarează această tendință, iar acest lucru vă poate ajuta să construiți conexiuni umane semnificative. Dacă ajungi să îi cunoști pe producătorii care îți produc hrana și produsele, nu numai că știi exact cum sunt produse, dar poți obține legătura.

4

Sănătate mai bună. Studiile au arătat că comunitățile cu un volum mai mare de afaceri locale au o rată mai mică de obezitate, diabet și mortalitate. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că oamenii din aceste comunități au un acces direct la fructele locale, legumele și altele, care nu conțin pesticide și hormoni.

5

Promovează ”bogăția” locală. Pe lângă faptul că ajută oamenii care trăiesc în comunitate să fie mai sănătoși, cumpărarea locală face ca comunitatea să fie mai bogată. Cercetătorii din studiul de la Chicago au descoperit că din fiecare 100 de dolari cheltuiți pentru o afacere locală, 68 de dolari rămân în comunitate. Procurând dintr-un supermarket – din 100 dolari cheltuiți, doar 43 de dolari rămân în comunitate.

6

Reducerea utilizării combustibililor. Cumpărarea locală reduce cantitatea de transport necesară pentru a obține produse de la producător. Se estimează că 250.000 de tone de gaze care au cauzat încălzirii globale pot fi atribuite transportului produselor (cu avioane, camioane, nave și alte forme de transport).

7

Alimente sezoniere nutritive. S-a demonstrat că alimentele cultivate local și în funcție de sezonul lor conțin mult mai mulți nutrienți decât omologii lor crescuți în mod netradițional.

8

Există mult mai puține ambalaje implicate. Plasticul este o problemă globală și poate fi combătut cu ușurință alegând reutilizabil în locul plasticului. Dacă alegeți să cumpărați local, majoritatea articolelor vândute au ambalaje limitate. Puteți aduce propriile genți refolosibile! Alegeți să faceți cumpărături locale, să renunțați la plastic și să vă alăturați mișcării #CrushPlastic a One Green Planet.

9

Știi de unde provine produsul dacă o cumperi local. Cum sunt produse alimentele tale? Ce tipuri de pesticide sau erbicide sunt utilizate pentru produsele dvs.? Untul de corp conține ingrediente cum ar fi uleiul de palmier? Acest lucru vă permite să alegeți alegeri mai sănătoase pentru dvs.


Cum să găsiți produse locale în apropiere?

Intră pe iarmareco.md, selectează produsele dorite adăugându-le în coș și dă click pe butonul Comandă din coș. Acum așteaptă sunetul producătorului care îți va da toate detaliile necesare pentru primirea comenzii.


Modificările mici și pașii mici se adună și au un impact mare în timp.