Între 14 și 15 septembrie 2019 a avut loc cea de-a 7 ediție IarmarEco, un iarmaroc absolut special, dedicat oportunităților ecologice și antreprenoriatului social. Peste 100 de activități, 200 de expozanți, 2000 de vizitatori și multe zâmbete a reușit să adune evenimentul IarmarEco din acest an. Fiind la a 7-a ediție, IarmarEco înregistrează un progres demn de invidiat – mai multă lume, mai multă grijă față de mediu, mai multe idei cool ce ar putea fi implementate de fiecare pentru un viitor #faradeseuri.

Evenimentul a cuprins două componente: cea expozițională, care a reunit producători și distribuitori de produse autohtone și servicii destinate unui stil de viață echilibrat, și cea informativ-educativă, care constă intr-o serie de ateliere practice, seminare, prezentări și discuții. Aproximativ 200 de antreprenori sociali și inițiative ecologice au participat anul acesta la IarmarEco.

Un moment important al ediției IarmarEco din acest an a fost lansarea campaniei naționale de colectare a deșeurilor electronice, dar și lansarea platformei online www.faradeseuri.md. Pe parcursul celor două zile, echipa Hai Moldova a colectat peste 33 kg de baterii, 69 kg de echipament electric și electronic și 12 kg de cabluri.Campania de colectare a deșeurilor se va desfășura până pe 15 octombrie. Aceste deșeuri urmează să fie transportate în România spre procesare.

Totodată, în prima zi de IarmarEco, peste 100 de oameni au fost la avanpremiera documentarului ”Grădina Sovietică”, care prezintă experimentele nucleare secrete din agricultura Moldovei începute în anii ‘60. Filmul a fost proiectat în prezența regizorului, Dragoș Turea.

 

În 2020, ne dorim o nouă ediție IarmarEco mai bună și pentru aceasta avem nevoie de părerea ta! Te rugăm să ne transmiteți un feedback despre ediția din acest an completând anonim formularul 📝 - http://bit.ly/feedbackIarmarEco2019

Mulțumim pentru susținere!

 

Evenimentul pe:

 

IarmarEco a fost organizat de A.O. EcoVisio cu sprijin din partea Facilității de Asistență Tehnică a Fondului Green for Growth (GGF TAF), finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei EU4Energy, și din partea Suediei.

EU4Energy      GGF TA     Suedia Sverige

 

Contactele noastre

Phone:
+(373)79801012 (MD)
Email:
iarmareco@ecovisio.org

Ne găsiți pe:

Facebook:
IarmarEco

Contact Form

Don't hesitate to contact us with any inquiry or suggestion